De kunst van het bijstellen

Posted by Henrieke van Diermen

Er zijn mensen die zeggen dat teleurstellingen voortkomen uit het hebben van te hoge verwachtingen. Daaruit zou je kunnen afleiden dat het goed is je verwachtingen heel laag te stellen. Dan kan het immers alleen maar meevallen. Maar is dat zo?

Dat vind ik dus niet. Het hebben van verwachtingen van positieve ervaringen en daar naar uit kunnen zien, geeft namelijk heel veel energie waarmee je je kunt inzetten om die verwachtingen waar te maken. En die energie heb je hard nodig, want om te realiseren wat je wilt is inzet nodig. Om om te gaan met tegenslag, maar ook om verleiding en afleiding te kunnen weerstaan. Wat veel belangrijker is, is dat je je verwachtingen zoveel mogelijk richt op wat jij zelf kunt beinvloeden. En dat als blijkt dat de realiteit anders is dan dat jij had verwacht, dat je in staat bent daar goed mee om te gaan. Door te accepteren dat het nu eenmaal anders blijkt dan dat je had verwacht, en daarna met nieuw bijgestelde verwachtingen weer door te gaan. We kunnen namelijk heel veel niet beinvloeden en als er iets onzeker is, dan is het wel dat wat in de toekomst ligt. Ik noem dat de kunst van het bijstellen. Niet makkelijk, maar wel te leren. Dus baal jij vaak van tegenslag? Kun jij moeilijk omgaan met teleurstellingen of durf je geen verwachtingen meer te hebben uit angst dat het toch niet lukt? Dan is het voorstelbaar dat je daar ook last van hebt. Is die last te groot om niet in actie te komen? Mail voor een afspraak, dan help ik je hier graag bij op weg.

In 2018 werd ik geinterviewd over verwachtingen die je als mens kunt hebben en hoe je hier mee om kunt gaan als de realiteit anders is dan je verwachtte. Hierbij ging het vooral over de verwachtingen die mensen hebben over het pleegouderschap. Zelf ben ik al ruim zeven jaar pleegouder en ik werkte als coach bij de Amsterdamse organisatie voor Jeugdhulp Spirit. De kern van het verhaal is echter veel breder van toepassing. Nieuwsgierig naar het interview zelf? Klik dan hier voor de link naar het artikel.

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn