Droom jij wel eens over het winnen van de loterij?

Posted by Henrieke van Diermen

Inzicht in geluksmomenten en geluksbrengers

Iedereen wil zich gelukkig voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Vaak komt al snel de gedachte aan geld op. Want alles is te koop toch? Maar al snel verdringen we die gedachte. Het is algemeen bekend dat geld niet gelukkig maakt, het maakt het leven vooral makkelijker. En dan is het ook nog van belang dat je er een beetje mee om kunt gaan. Het is heerlijk om zonder geldzorgen door het leven te gaan. En we dromen er allemaal wel eens van wat we voor mooie dingen kunnen doen als we de loterij winnen. Maar als geld niet per definitie gelukkig maakt waar moeten we onze aandacht dan op richten?

Wat zijn nu de meest essentiële bouwstenen van ons geluk? Er zijn natuurlijk allerlei onderzoeken naar gedaan, die leiden tot algemene conclusies. Die kan ik hier noemen, maar interessanter is wat en wie jou gelukkig maakt. Wat zijn jouw geluksmomenten en geluksbrengers?
Als je je hier bewust van bent, van wat je nu gelukkig maakt, van de momenten die meteen in je opkomen of de mensen waar je op dat moment mee was, dan is dat een mooi startpunt om je geluk te gaan vergroten. Door meer hiervan te beleven, op te zoeken en jezelf zo verder te voeden.

De essentie van geluk is een samenspel van elementen zich vertalen in momenten in jouw dagelijks leven. Geluk uit zich in een gevoel, een emotie. Als reactie op wat we denken, voelen of doen. Des te meer je je bewust bent van wat jou dat gelukkige gevoel geeft, des te beter kun je hier zelf vorm aan geven. Elke dag weer. En des te meer je dit kunt vinden in die zaken die er zijn in overvloed, des te makkelijker je nu al gelukkig kunt zijn en dit kunt laten groeien.

Hoe je dit kunt doen? Zelf hou ik een notitieboekje bij waarin ik regelmatig mijn geluksmomenten en geluksbrengers beschrijf of momenten met een plaatje of foto vastleg.  Zo nu en dan bekijk ik m'n lijstje wat intenser. Dan bekijk ik of er een rode draad is, of ik verschillende waarden terug zie en waar ik meer van wil en kan creëren. Dat op zich geeft me door inzicht, overzicht en rust, alweer een geluksmoment.

Ik kan er altijd naar terug, heerlijk om te doen als ik even een moment voor mezelf heb, met een lekkere kop thee, genesteld op mijn favoriete plekje in huis. Een goed gesprek, een half uurtje rennen, een heerlijke kop koffie, of plezier maken met familie en vrienden. Het zijn er maar een paar uit mijn lange reeks. Voel je onrust, wil je ook meer geluk? Een simpel lijstje is een goed begin. En er kan ook op staan: dagdromen over het winnen van de loterij. 

Het filmpje laat zien waar het geluk van een jongeman uit Thailand uit bestaat. 
Klik hier voor het filmpje.

Kijk en geniet!
Henrieke van Diermen

 

 

 

Deel dit bericht

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn