Over ons

Henrieke van Diermen - Coach en Counselor

Het leven zinvol en vól zin te leven, daar draait het om. Door met nieuwsgierigheid te waarderen wat er ís en daarnaast vergroten van persoonlijke kracht, groei! 
Ik word er blij van als ik dit met anderen kan delen en kan begeleiden bij het ervaren van meer levensgeluk. Want jezelf vrij, blij, licht en gelukkig voelen, in je werk en privé, dat wil toch iedereen niet waar?
 
Met ruim twintig jaar werkervaring op zak (zowel de profit als non-profit) ben ik sinds 2013 mijn eigen bureau gestart en werk ik als Coach en Counselor. De kunst van het begeleiden van verandering door groei is mijn passie. Op individueel en organisatieniveau. Ik begeleid leiders, bestuurders, leidinggevenden, teams of professionals die effectiever willen zijn in hun werk. Mensen die weten dat de kracht zit in kwetsbaar durven zijn, en daar in verder willen groeien. Leiders die snappen dat ze het zelf kunnen, maar die ook weten dat het met een goede coach sneller gaat, effectiever.  En dat het daarvoor nodig is ruimte te nemen voor overzicht, nieuwe inzichten op te doen. De confrontatie met zichzelf aan te gaan en nieuwe energie te genereren om te doen wat nodig is. En waar nodig begeleid ik tijdelijk of langer een veranderproces ter ondersteuning van een organisatie in zijn geheel.

Mijn brede ervaring en opleiding als bedrijfseconoom, HR strateeg en verandermanager heb ik aangevuld met mijn opleiding aan de Academie voor Psychotherapie
Via de Academie onderhoud en verdiep ik mijn kennis via (na)scholing, intervisie en supervisie. 

Ik werk integratief, pragmatisch en professioneel. Met volle aandacht luister ik naar wat er nodig is en ik zet beproefde oefeningen en technieken in.
Zo begeleid ik jou in je proces, zodat jij actief werkt aan het bereiken van jouw gewenste doel.

Voorbeelden hiervan zijn tafelopstellingen, actieve imaginaties, voice dialogue, reflectie, ontspanningsoefeningen of EMDR.  Het actief bewust maken wat op dit moment onbewust al aanwezig is, en dat kunnen bewerken en inzetten is enorm effectief. Door meer te doen dan erover te praten ontstaat er openheid en ruimte zodat je kunt ervaren wat er bij jou werkt en nodig is. Er is dus niet alleen aandacht voor denken, maar ook voor gedrag en gevoel. 

Ervaringen van anderen

In 2014 heb ik een coaching traject bij Henrieke van Diermen gevolgd. Binnen 7 sessies heeft Henrieke mij zeer professioneel en met empathie begeleid om mijn doel te bereiken. Ze heeft mij veel „tools" kunnen aanreiken waardoor ik nu een rugzak vol ervaring heb die ik telkens weer kan inzetten om met mijn probleem om te gaan. Het grote voordeel van de coaching die Henrieke aanbiedt is voor mij dat ze aan het werk gaat met veel beelden en plaatjes. Daardoor werd mijn probleem en de daaruit volgende oplossingen gevisualiseerd die ik telkens weer naar voren kan roepen als ik weer geconfronteerd wordt met mijn oorspronkelijke  hulpvraag. 
Hans-Erik 

"Door de sessies die ik met Henrieke heb gehad heb ik mijzelf beter leren kennen. De laatste sessie is alweer een tijdje geleden, maar het effect sijpelt nog steeds door. Ik vond het traject echt een cadeau aan mijzelf. Henrieke kijkt goed wat past en effectief is. Ze luistert ook erg goed en is oprecht geïnteresseerd. Ik kan haar van harte aanbevelen." 
Emke

Ik heb veel aan de sessies met Henrieke gehad. Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom en begrepen. Ze heeft oprechte aandacht en de oefeningen waren echt bijzonder. De imaginaties gaven me enorme inzichten waardoor ik me steeds beter ging voelen. Tijdens de sessies kon ik mijn verhaal kwijt. Iets waar ik lang alleen mee heb gelopen kon ik delen. Dat luchtte enorm op en sindsdien heb ik meer vertrouwen in mezelf en kan ik het ook met anderen delen.
Angelique

Sjoukje Bonekamp - Carrière coach
Denken in mogelijkheden, ervaren door te doen en jezelf regelmatig een beetje stretchen, dat is mijn instelling. Als coach sta ik bekend als iemand die zelfvertrouwen vergroot, focus geeft en tot actie aanzet. Het geeft mij energie wanneer mensen hun eigen waarde (her)vinden en daarmee ervaren dat er veel meer mogelijk is dan ze in eerste instantie dachten. Ik heb ruime ervaring opgedaan als carrière coach in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven voordat ik de stap heb gezet naar volledig ondernemerschap. Bij het Europees Instituut heb ik mijn coachingservaring verdiept met een opleiding tot MasterCoach van 2,5 jaar.


Bij het coachen maak ik gebruik van mijn eigen loopbaanervaringen, waarbij ik het roer heb omgegooid en mijn vaste baan heb opgezegd om volledig zelfstandig ondernemer te worden.

Een traject bij mij start met het in kaart brengen wat je allemaal in de aanbieding hebt en welke kwaliteiten en drijfveren je in wilt zetten. Om vervolgens te bekijken welke bedrijven, producten en diensten je aanspreken en wat jouw missie is. Daarna onderzoek je door middel van gesprekken  hoe jouw arbeidsmarkt er uit ziet. Je moet flink aan de bak bij mij maar gelukkig krijg ik van iedereen terug dat het erg leuk is om te doen. Het verkennen van je mogelijkheden geeft vaak veel energie doordat er een hele wereld voor je open gaat en je weer (nieuwe) mogelijkheden ziet voor jezelf.

 

Waar staan we voor bij Coaching Counseling Amsterdam?

De missie van Coaching Counseling Amsterdam is het vergroten van levensgeluk. Dit doen we vanuit de visie dat iedereen beschikt over het vermogen zelf sturing te geven aan de gewenste verandering. Een professionele begeleiding helpt dit proces effectief te doorlopen. Het geeft motivatie, inspiratie, inzicht en moed, want verandering is niet makkelijk en gaat vaak niet vanzelf. In veel gevallen kan het alleen samen. Daarvoor zetten wij ons in.

Waar staat Coaching Counseling Amsterdam voor:

StoelKleur

Welkom
Bij Coaching Counseling Amsterdam ben je welkom, er is tijd en aandacht voor jouw specifieke vraag en behoefte. Contact en een ontspannen sfeer van vertrouwen geven de juiste basis.

HartKleur

Liefde
Bij Coaching Counseling Amsterdam word je met liefde en empathie ontvangen en begeleid. Ieder mens is uniek, onze wens van levensgeluk delen we.

 

WolkKleur

Verbeelding
Bij Coaching Counseling Amsterdam maken we volop gebruik van verbeeldingskracht en voorstellingsvermogen. Elke gewenste verandering begint met een idee erover. En het je kunnen voorstellen is daarbij een belangrijke stap. De oefeningen brengen je direct in beweging.

 

IdeeKleurLAMP

Inzicht
Bij Coaching Counseling Amsterdam vind je motivatie, inzicht en energie; nieuwe inspiratie, kennis en ervaring, waarmee je tot de door jou gewenste veranderingen komt.

 

BoomKleur

Kracht
Bij Coaching Counseling Amsterdam investeer je in jezelf, vergroot je je persoonlijke kracht, waardoor je weer krachtig in het leven staat met meer levensgeluk.